Yad Vashem en Universiteit van Notre Dame gaan gezamenlijk Holocaust onderwijs bevorderen

Foto Yad Vashem

Er wordt een een Memorandum of Understanding (MoU) ondertekend tussen Yad Vashem en de University of Notre Dame om Holocaustonderwijs en -onderzoek te promoten onder de “volgende generatie historici en onderzoekers”.

Het doorgeven van de geschiedenis van de Holocaust is het belangrijkste punt van de overeenkomst tussen het World Holocaust Remembrance Center en de universiteit van South Bend, Indiana.

De directeur-generaal van Yad Vashem, Dorit Novak, en vice-president en associate provost voor internationalisering aan de Universiteit van Notre Dame, Michael Pippenger, zullen de ondertekenaars van het memorandum zijn.

In een verklaring zegt Novak van Yad Vashem “Het is met grote voldoening dat Yad Vashem deze belangrijke overeenkomst met de Universiteit van Notre Dame ondertekent, Yad Vashem is vastbesloten ervoor te zorgen dat de geschiedenis van de Holocaust vandaag en voor toekomstige generaties relevant blijft, en niet wordt gedegradeerd tot een nieuw hoofdstuk in de menselijke geschiedenis.

Waar ze aan toe voegt dat “”Onze inspanningen erop gericht zijn om zowel studenten als docenten uit te rusten met de nodige tools en materialen om het onderwerp van de Holocaust aan te pakken en jonge wetenschappers te betrekken bij de behoefte aan verder onderzoek naar de veelzijdige aard en relevantie ervan vandaag. Yad Vashem hoopt dat deze overeenkomst kansen biedt. op veel meer universiteiten en universiteitscampussen in de Verenigde Staten en in de rest van de wereld.

In aanvulling op het MoU zijn wetenschappers van beide instellingen van plan opmerkingen te maken die zullen onderzoeken hoe de Holocaust tot stand is gekomen – miljoenen mensen ‘onmenselijk maken’ en vermoorden – en de rol die “genezing van gerechtigheid speelt in onze wereld vandaag”. Dit is specifiek de focus van Yad Vashem’s nieuwe online educatieve tool, gebaseerd op Yad Vashem’s Learning Center – Center for Major Questions Arising from the Holocaust – dat bedoeld is om tot nadenken en discussiëren te leiden.

“Al jarenlang traint de Internationale School voor Holocauststudies van Yad Vashem leraren van alle religies van over de hele wereld en kijkt ernaar uit om dit nieuwe partnerschap aan te gaan met het ACE-programma (Alliance for Catholic Education) van de Notre Dame”, aldus Dr. Eyal Kaminka, de Lily Safra-leerstoel Holocaust Studies en directeur van de International School for Holocaust Studies.

Het memorandum van overeenstemming hoopt een “basis te creëren voor voortdurende vruchtbare samenwerking” tussen de twee erkende instellingen. Personeelsleden van het Yad Vashem International Institute for Holocaust Research en International School for Holocaust Studies zullen de faculteit, het personeel en de studenten van de University of Notre Dame volgen om het programma door te sturen. Het memorandum van overeenstemming strekt zich ook uit tot de ontwikkeling van een relatie tussen Yad Vashem en het ACE-programma van de Notre Dame, in de hoop dit soort onderwijs te vertalen naar katholieke scholen wereldwijd.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!