Stijging positieve coronatests in Israël

Ter illustratie. Screenshot YouTube

Voor de derde dag op rij is het aantal mensen dat positief op het coronavirus is getest in Israël boven de 3% gebleven. Op een nationale conferentie over de behandeling van respiratoire aandoeningen voor coronaviruspatiënten, afgelopen zondag in het Shaare Zedek Medical Center, werd bekend gemaakt dat 97% van de patiënten herstelde na een niet-invasieve behandeling.

Volgens het Israëlische Ministerie van Gezondheid zijn van de 37.638 geteste personen, 1230 mensen positief getest op het coronavirus, waarmee het besmettingspercentage op 3,3% uitkomt. Op zaterdag en vrijdag was het besmettingspercentage respectievelijk 3,4% en 3,9%.

Minstens 331 patiënten verkeren in een ernstige toestand in het ziekenhuis, van wie er 112 op de beademing zijn aangesloten. Het officiële dodental is opgelopen tot 2917.

In de afgelopen zeven dagen zijn 1174 nieuwe gevallen vastgesteld in Jeruzalem, 289 in Nazareth, 230 in Haifa, 203 in Sakhnin, 182 in Tel Aviv-Yafo, 181 in Shefar’am, 163 in Petah Tikva, 142 in Umm al- Fahm, 133 in Tamra, 129 in Majdal Shams, 125 in Yafia, 121 in Rishon Lezion en 111 in Netanya.

In de op zondag in het Shaare Zedek Medical Center in Jeruzalem gehouden nationale conferentie over respiratoire behandeling voor coronaviruspatiënten werd door longartsen bekendgemaakt dat 97% van de COVID-19-patiënten herstelde na een niet-invasieve behandeling.

Volgens Dr. Ariel Rokach, een senior arts in het Longinstituut van Shaare Zedek, herstelden de meeste patiënten onder de 60 jaar die in een ernstige toestand verkeerden en behandeld werden met verwarmde, bevochtigde zuurstoftherapie met hoge doorstroming.

“De gegevens tonen aan dat niet-invasieve ademhalingsondersteuning effectief is bij het redden van levens en het voorkomen van invasieve intubatie”, aldus Rokach.

De conferentie besprak verschillende aspecten van ademhalingsondersteuning voor coronapatiënten, waaronder op maat gemaakte ademhalingstoestellen, coronavirusbehandeling voor kinderen, antivirale therapie en beademing op coronavirus afdelingen in het algemeen.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)