Observatie bij slecht zicht; Elbit Systems introduceert AMPS NG

Elbit-systemen AMPS-NG. Foto Elbit

Elbit Systems heeft de volgende generatie van zijn Advanced Multi-Sensor Payload Systems (AMPS NG) onthuld en voegt daarmee Shortwave Infrared (SWIR) technologie toe aan de bestaande CCD (Charge-Coupled Device) tv-sensoren.

De observatieprestaties zijn drastisch verbeterd bij omstandigheden met beperkt zicht.

Tijdens recente testen die in Israël werden uitgevoerd, was het nieuwe systeem in staat om hoge resolutie beelden te produceren van een voetbalwedstrijd op het MWIR-kanaal vanaf een afstand van 25 km. Ook is het systeem in staat om doelen vanaf tientallen kilometers vanuit de lucht te volgen met de Hermes 900.

AMPS NG is volledig gekwalificeerd voor extreme operationele omstandigheden. Het bevindt zich in de laatste vliegtests aan boord van een onbemand vliegtuig voor een Europese luchtmacht.

Net als bij de oudere AMPS, is het nieuwe systeem geoptimaliseerd om de doorvoer van doelintelligentieproductie te verbeteren en te vergroten. Dit wordt vergemakkelijkt door autonome navigatie met een traagheidssysteem en GPS. AMPS NG is ook geschikt voor een reeks Airborne Intelligence Stand-off en Stand-in missieprofielen en is ideaal voor gebruik van zowel bemande als onbemande vliegtuigen.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)