Nieuwe methode voor diagnose van neurologische aandoeningen

De technologie is met succes getest op diermodellen en tientallen patiënten en is nu gevalideerd op grote databases met EEG uitslagen
Foto Ben Gurion Universiteit

Het gebruik van algoritmen om elektro-encefalogram (EEG) patronen te analyseren, zou snel de pathologie van hersenbloedvaten kunnen diagnosticeren, wat wijst op het potentieel voor de ziekte van Alzheimer, epilepsie, traumatisch hersenletsel en beroerte.

De nieuwe methode van dr. Dan Milikovsky en prof.Alon Friedman van het Zlotowski Center for Neuroscience aan de Ben Gurion Universiteit van de Negev is gebaseerd op de ontdekking van Friedman dat patiënten met deze hersenaandoeningen een niet-convulsieve epileptische aanval-achtige activiteit vertonen die kan worden gedetecteerd door EEG-opnames, schrijft ISRAEL21C.

De studie werd gepubliceerd in Science Translational Medicine door een team van auteurs, waaronder onderzoekers van academische instellingen en medische centra in Israël, de Verenigde Staten en Canada.

“Onderzoek in ons laboratorium en dat van anderen, toont aan dat de pathologische veranderingen in de bloedvaten van de hersenen, die gewoonlijk de bloed-hersenbarrière (BBB) ​​worden genoemd, bijdragen aan de vorming van de ziekte van Alzheimer en andere hersenaandoeningen”, zei Friedman.

De technologie is met succes getest op diermodellen en tientallen patiënten en is gevalideerd op grote databases met EEG uitslagen van duizenden patiënten.

“We zijn nu op zoek naar een potentiële industriële partner voor de verdere ontwikkeling van deze veelbelovende methode voor een verscheidenheid aan toepassingen”

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)