Israëlische onderzoek suggereert coronavaccin minder effectief tegen Delta-variant

Illustratie van het coronavirus

De toename van coronabesmettingen in Israël bieden “een voorlopig signaal” dat het Pfizer-BioNTech-vaccin minder effectief is in het voorkomen van milde gevallen van COVID-19, wanneer de besmetting plaatsvindt met de Delta-variant van het coronavirus.

Deze conclusie trekt Ran Balicer voorzitter van Israëls nationale panel van deskundigen op het gebied van COVID-19. Balicer benadrukt dat het “te vroeg is om de effectiviteit van het vaccin nauwkeurig te beoordelen tegen de Delta-variant” die voor het eerst in april in India werd geïdentificeerd en zich over de wereld verspreid heeft.

Stijgende transmissies suggereren dat “een zekere afname van de vaccineffectiviteit tegen milde ziekte – maar geen ernstige ziekte – waarschijnlijk is.”

Maar, voegt hij eraan toe, deskundigen “blijven hoopvol dat de doeltreffendheid van het vaccin tegen ernstige vormen van de ziekte even hoog zal blijven als voor de Alpha-stam”, die in december voor het eerst in Groot-Brittannië werd vastgesteld.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)