Meer dan 3000 dagelijkse coronabesmettingen in Israël

Illustratie coronavirus.

Het coronakabinet van Israël komt dinsdag bijeen om aanvullende beperkingen te bespreken aangezien het aantal dagelijkse coronabesmettingen voor het eerst sinds maart de 3000 is gepasseerd.

Volgens het ministerie van Volksgezondheid zijn 3818 Israëliërs maandag positief getest op het coronavirus. Van de meer dan 101.766 tests die werden uitgevoerd, bleek 3,78% positief te zijn.

Van de 22.345 actieve besmettingen verkeren 221 patiënten in ernstige toestand, hiervan zijn 46 patiënten aangesloten op ventilatoren. Het dodental sinds het begin van de pandemie is gestegen tot 6492.

De ministers zullen waarschijnlijk overeenkomen om de de lijst van landen met een “hoog risico” uit te breiden wat betekent dat reizigers, inclusief degenen die zijn ingeënt, een week in isolatie moeten als ze naar Israël komen vanaf deze bestemmingen. Verwacht wordt dat de Verenigde Staten aan de lijst worden toegevoegd.

Het kabinet zal naar verwachting ook de reikwijdte van het Groene Paspoort, dat vorige week opnieuw werd ingevoerd en dat bepaalde evenementen screent, uitbreiden om alleen de gevaccineerde, herstelde en degenen die een negatieve coronavirus-test kunnen aantonen, toegang te geven.

Momenteel zijn kinderen onder de 12 jaar vrijgesteld van de pas, maar dit zal waarschijnlijk veranderen. Naar verwachting zullen de regels worden aangescherpt om evenementen op te nemen die kleiner zijn dan de huidige drempel van 100 personen.

Maandag sprak de directeur-generaal van het ministerie van Volksgezondheid, prof. Nachman Ash, zijn bezorgdheid uit over de aanhoudende stijging van het aantal coronagevallen.

“De situatie is zorgwekkend”, zei hij tijdens een persconferentie. “Vanochtend zagen we opnieuw een stijging van zowel normale als ernstige ziekten. Ik roep iedereen op om zich aan de richtlijnen te houden, mondkapjes te gebruiken en de Groene Pas of andere richtlijnen te volgen. Door deze maatregelen te volgen, worden levens gered. We zijn allemaal verplicht om dat te doen.”

Het hoofd van het ministerie van Volksgezondheid zei dat hij aangemoedigd werd door het feit dat inmiddels 45.000 Israëliërs boven de 60 een derde vaccindosis hebben gekregen.

Hij voegde eraan toe dat er geen “speciale bijwerkingen” waren gemeld bij degenen die voor een derde keer zijn gevaccineerd tegen het coronavirus.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)