Israelische studie: “genezing van borstkanker zonder chemotherapie”

Breatcancer.org

Een tien jaar durende Israëlis onderzoek dat deze maand is gepubliceerd, toont aan dat bij vrouwen waar in een vroeg stadium borstkanker bij is ontdekt, mogelijk chemotherapie kunnen vermijden.

De resultaten van het onderzoek tonen aan dat bij bijna 100% van de vrouwen die aan het onderzoek hebben deelgenomen, de ziekte niet terug is gekomen, hoewel geen van hen chemotherapie had ondergaan.

De studie, die werd gepubliceerd in het prestigieuze internationale tijdschrift “Nature Breast Cancer”, volgde tien jaar lang 1365 Israelische vrouwen die de twee meest voorkomende vormen van de ziekte hadden, ER + en HER2-. Allen hadden de ziekte ontdekt tijdens de vroege fasen.

Als onderdeel van de studie ondergingen de vrouwen een Oncotype DX- controle, waarbij een cijfer tussen één en 100 het risiconiveau aangeeft of de ziekte weer terugkomt. Elke patiënt met een graad van 25 en lager kreeg het advies om af te zien van chemotherapie.

Oncotype DX is een unieke moleculaire controle op het tumorweefsel van de patiënt tijdens haar biopsie of tijdens haar eerste operatie om de tumor te verwijderen.

Deze controle meet het biologische profiel door 21 unieke genen te meten die in de tumorcellen worden gevonden. En inderdaad, de onderzoeksresultaten tonen aan dat ongeveer 97,4% van de vrouwen die na de controle geen chemotherapie namen de ziekte niet heeft teruggekregen.

Het sterftecijfer onder deze onderzoeksgroep bedroeg slechts 0,7%.

Dit is een belangrijke onthulling, aangezien chemotherapie vaak langdurige ernstige gevolgen voor de gezondheid heeft. Een van de grootste risico’s is een ernstige en permanente schade aan het immuunsysteem van de patiënt, wat een levensrisico kan met zich meebrengt.

De studie werd uitgevoerd door senior oncologen in Israël, waaronder Dr. Shlomt Rizal van Assuta Medical Center in Rishon Lezion, Dr. Noa Ben Baruch van Kaplan Medical Center en Dr. Lior Shoshan-Gutman, CEO van “Oncotest”.

Professor Solomon Shtamer, hoofd van de onderzoekseenheid van de oncologische afdeling van het Beilinson Medical Center en een van de onderzoekers, zei: “Deze studie bewijst zonder enige twijfel dat voor de meeste vrouwen chemotherapie kan worden vermeden, die ontdekken die in een vroeg stadium ontdekken dat ze borstkanker hebben. “

Tegenwoordig ontdekken de meeste borstkankerpatiënten het in een vroeg stadium (stadium 1 of 2), op welk moment de ziekte met een operatie kan worden behandeld en de kans op herstel, met meer dan 90, groot is .

Nadat de tumor tijdens een operatie is verwijderd, moeten patiënten een hormonale behandeling nemen als preventieve maatregel tegen het opnieuw terugkeren van de ziekte.

De behandeling kan ook verschillende chemotherapieronden omvatten om microscopische kankercellen te verwijderen die mogelijk niet zijn verwijderd tijdens een operatie.

Om te weten welke vrouwen chemotherapie als mogelijke behandeling nodig hebben, wordt een Oncotype-test gebruikt.

Opgemerkt moet worden dat een soortgelijk onderzoek in het verleden al werd uitgevoerd, hoewel dat onderzoek slechts vijf jaar duurde.