Pipo – Simon Soesan had een droom

Ter illustratie. Screenshot YouTube

Dit verhaal is gelogen. Uit de duim gezogen. Ik ben een fantast, vandaar. 

Dag Kinderen van het hele land. Zitten jullie allemaal klaar? 

Dan hier een verhaaltje voor het slapen gaan en dan….het klokje van zeven uur en dus naar bed!

Ergens in de maand november 2019 vloog een Chinese dokter uit Wuhan naar Teheran. Deze dokter werkte in het laboratorium voor chemische oorlogsvoering (dit laboratorium heeft de hoogste graad, graad 4) en had een cilinder bij zich. 

In deze cilinder bevond zich een nieuw chemisch wapen, bijgenaamd Corona-virus, wat besteld was door de regering in Teheran en aangemaakt was met ingredienten uit een fabriek in de provincie Zeeland, in Nederland. De bedoeling was om in een Iraans laboratorium dit virus te verrijken en dan later, via een basis in Syrie, dit virus over Israel te laten sproeien. 

De dokter werd met veel eer ontvangen in een geheim laboratorium, net buiten de hoofdstad, waar bijna de gehele regeringstop van Iran, inclusief gasten zoals het hoofd van de Hezbollah, op hem wachtten. Daar aangekomen, gaf de Chinees tekst en uitleg over het virus, onder luid applaus van de aanwezigen. 

Enkele dagen na zijn terugkeer in China, besefte de dokter dat de cilinder niet hermetisch afgesloten was. Hij werd ziek en stierf. 

Op dit moment is de hele Iraanse regering ziek met het Corona-virus, inclusief Hassan Nasrallah, de leider van Hezbollah, die ook velen in zijn omgeving in Libanon aanstak. De ware cijfers van het virus in Libanon en Iran zijn uiteraard onbekend, men kan slechts raden wat daar aan de hand is. 

Een week geleden bombardeerde Israel het laboratorium in Syrie, waarvan uit het virus over Israel verspreid moest worden: voor de eerste maal in de geschiedenis diende Syrie, noch Iran een klacht in. 

De rest, zoals men zegt, is al geschiedenis. 

Zo, en dan nu: oogjes dicht, mondjes toe…sssjjj wleterusten. 

Nogmaals: dit verhaaltje is puur fantasie en uit mijn duim gezogen. 

Advertentie (4)
Vorig artikelIsraël aan de vooravond van de noodtoestand
Volgend artikelIsraël sluit alle winkels, cafés en restaurants – supermarkten blijven open
Simon Soesan (1956, Beverwijk) woont sinds 1973 in Israël, waar hij zijn eigen sales-en-marketing bureau had. Tegenwoordig is hij vertegenwoordiger van Keren Hayesod – United Israel Appeal in Duitsland. Soesan is bekend van columns in diverse Nederlandse bladen, zoals NRC-Handelsblad, het Reformatorisch Dagblad, Israël Actueel en het Nieuw Israelietisch Weekblad. Zijn korte verhalen werden gebundeld in 'Pita met hagelslag' (2005) en ‘Patatje vrede’ (2007), 'Apoetaah' (2016) is zijn derde boek en in juni 2018 is 'Ik ben jij' verschenen. Zijn familie en vriendschappen met Joden, Moslims en Christenen, inspireren hem bij het schrijven.