President Rivlin bezoekt het Israel Institute for Biological Research

President Rivlin (R), met de directeur van het IIBR, prof. Shmuel Shapira . Foto Koby Gideon (GPO)

President Reuven Rivlin heeft samen met minister van Defensie Naftali Bennett een bezoek gebracht aan het Israel Institute for Biological Research (IIBR) in Nes Ziona. IIBR is het eerste onderzoekscentrum ter wereld dat een antilichaam heeft ontwikkeld om COVID-19 te bestrijden. De president werd tijdens zijn bezoek begeleid door IIBR-wetenschappers en directeur prof. Shmuel Shapira.

Tijdens zijn bezoek sprak de president met de wetenschappers die het werk leidden om een ​​antilichaam te ontwikkelen. Ook bezocht de president de laboratoria waar rond de klok aan het project wordt gewerkt.  

Volgens de onderzoekers hebben ze een reeks antilichamen kunnen ontwikkelen die het virus neutraliseren met behulp van verschillende mechanismen. De antilichamen zijn getest en hebben met succes het agressieve coronavirus geneutraliseerd.

Deze wetenschappelijke prestatie heeft het potentieel om een ​​medicijn voor coronavirus patiënten te ontwikkelen. Het kan niet voorkomen dat mensen ziek worden. Volgens de beoordeling van de wetenschappers van IIBR kan de technologische doorbraak het proces, dat enkele maanden kan duren, verkorten en zelfs worden gebruikt als het virus muteert. De komende dagen zullen patenten worden geregistreerd op de antilichamen die ze hebben ontwikkeld en vervolgens zal een wetenschappelijk artikel door de onderzoekers worden gepubliceerd voor peer review.

“Niet lang geleden vierden we 72 jaar onafhankelijkheid. Onze biologische onafhankelijkheid is van vitaal belang voor de staat Israël”, zei de president tijdens de briefing die hij ontving tijdens zijn bezoek aan IIBR. 

“De hele wereld kijkt uit naar de dag dat er een antilichaam, een medicijn of een behandeling wordt gevonden die ons zal helpen levens te redden. In mijn gesprekken met wereldleiders, wanneer we spreken over doorbraken en innovatie, zijn alle ogen op ons gericht. Dit is een lang en complex proces, maar elke doorbraak die je maakt, is een belangrijke stap op weg naar de overwinning ”

‘Ik hoop van harte dat er goed nieuws uit Nes Ziona zal komen – goed nieuws dat ons in staat zal stellen de gezondheid te garanderen van iedereen wiens leven in gevaar is. Ik hoop dat we grootouders en al diegenen in risicogroepen uit isolatie kunnen halen, wat nu nog moeilijk is. Ik hoop dat we de economie weer op gang kunnen brengen ‘, zei de president en bedankte de wetenschappers van IIBR. ‘Deze instelling maakt ons trots. Dank u! Jullie zijn een aanwinst voor de staat Israël. ‘

Minister van Defensie Naftali Bennett prees de onderzoekers. “Dit is weer een geweldige Israëlische doorbraak in minder dan een week, die ons niet alleen in staat zal stellen om te gaan met de huidige stam van het coronavirus, maar ook met mogelijke mutaties. 

Ik heb het militaire establishment en het Israel Institute for Biological Research opgedragen om zo snel mogelijk door te gaan zodat er een behandeling voor iedereen beschikbaar komt. We zullen geen geld of middelen sparen. Alles zal worden gedaan om de tijd om bij een commercieel medicijn te komen, te verkorten. ”