Alle Israëlische technologische inspanningen tegen het coronavirus op één website

Screenshot YouTube

De uitbraak van het coronavirus heeft voor een stromvloed aan initiatieven en samenwerkingen in het Israëlische hightech ecosysteem gezorgd. Sommige geïnitieerd door de regering, andere uit eigen initiatief door bedrijven en organisaties in het veld. Startups, grote technologiebedrijven, fondsen, ministeries en academische instellingen zijn allemaal betrokken bij de strijd tegen Covid-19.

Informatie over deze inspanningen en andere initiatieven over de hele wereld, is nu te vinden op een speciale website CoronaTech Israel, die is gelanceerd door Start-Up Start-Up Nation Central en HealthIL, aldus meldt Globes.

De site biedt de meest uitgebreide bron voor informatie over technologische oplossingen die in Israël worden ontwikkeld om Covid-19 te bestrijden. De website biedt informatie over de verschillende manieren waarop het technologie-ecosysteem van Israël mobiliseert om de ongekende pandemie te bestrijden.

De nieuwe website biedt nieuws en updates, informatie over technologische ontwikkelingen uit Israël en het buitenland, een lijst van uitdagingen waarmee de gezondheidszorg op dit moment wordt geconfronteerd, voorstellen en kansen voor grensoverschrijdende samenwerking, toegang tot internationale beurzen en inzichten en analyses door Israël’s beste experts en ondernemers.

De concentratie van informatie op één enkele website is bedoeld om de Israëlische hightech-ondernemers kansen te geven voor samenwerkingen en krachten te bundelen, om de menselijke en economische crisis te overwinnen en deze te gebruiken voor groeiende nieuwe ondernemingen.

Jeremy Kletzkine, vice-president van Start-Up Nation (SNC), zei: “De wereldwijde inspanning om het coronavirus te overwinnen heeft geleid tot een tsunami aan informatie, waaronder ongestructureerde en onnauwkeurige informatie over het virus en de manieren om de snelle verspreiding ervan aan te pakken.”

“SNC wil een uitgebreide van betrouwbare bron van informatie bieden voor ondernemers, investeerders, ontwikkelaars, technische professionals, gezondheidsfunctionarissen en onderzoekers: iedereen die op zoek is naar de meest actuele momentopname van het gebruik van technologie om bijvoorbeeld de verspreiding van Covid-19 te bestrijden”, zegt Kletzkine.

Yael Ofir, uitvoerend directeur van HealthIL: “Als mensen die dagelijks werken om de digitale transformatie in de gezondheidszorg te bevorderen om de kwaliteit van de zorg voor patiënten bij de verschillende zorgverleners te verbeteren, zijn wij van mening dat een effectieve implementatie begint bij het delen van informatie en gezamelijk brainstormen. Een professionele site, zoals degene die wij hebben gemaakt, zal relevante spelers helpen beter begrip te krijgen van wat werkt, wat niet werkt en wat niet waard is om energie aan te verspillen.”

“We implementeren momenteel technologieën voor meerdere medische instanties waarmee we samenwerken en promoten initiatieven onder de honderden startups die wij in onze gemeenschap hebben. Wij zijn van mening dat dit soort samenwerking zal bijdragen aan de implementatie van innovatieve technologieën ter bestrijding van het virus.”

CoronaTech Israel zal ook een platform zijn die startups, kansen en investeringen samenbrengt en waar fondsen, zorgverleners en overheidsinstanties welkom zijn om oproepen en voorstellen te plaatsen.

Ondernemers en bedrijven die hun eerste stap in deze omgeving zetten, zullen ook profiteren van informatie over subsidies en steun van nationale en internationale organisaties die sinds het begin van de crisis oproepen tot het indienen van voorstellen bij hen. CoronaTech Israel streeft ernaar een one-stop-shop te worden voor technologische COVID-19-oplossingen uit Israël en elders, met essentiële, up-to-date, nauwkeurige en relevante informatie.

HealthIL is een joint venture van het Israeli Innovation Institute en de Ministeries van Economie & Industrie en Sociale Gelijkheid (Digitaal Israël), dat tot doel heeft een digitale transformatie in het Israëlische gezondheidszorgsysteem door te voeren.

SNC is een onafhankelijke non-profitorganisatie met als missie het versterken van de hightech industrie – de motor van de Israëlische economie.

LEES OOK:

Israël begint rond 1 juni met het testen van een coronavirus vaccin

Vijf ton ingrediënten voor het geneesmiddel hydroxychloroquine in Israël gearriveerd

IsraAID: Wat doet de Israëlische internationale hulporganisatie tijdens de coronavirus crisis?

Israël zet bestaande en nieuwe geneesmiddelen in om COVID-19 te behandelen

Sociale initiatieven helpen Israëliërs om te gaan met het coronavirus en quarantaine

Israël gaat testen op coronavirus verviervoudigen

Israëlische artsen geven wereldwijd gratis hulp aan Coronavirus patiënten

Nieuw Israëlisch masker beschermt het gezicht tegen coronavirus

Israëlische robot in Azië ingezet om verspreiding Coronavirus te voorkomen

30 Israëlische medische technologie-oplossingen voor bestrijding van het coronavirus

Israël’s militaire inlichtingendienst heeft focus verschoven van Iran naar het coronavirus

Israëlische techbedrijven helpen het coronavirus te bestrijden

Israëlische luchtmacht ontwikkelt alternatief beademingstoestel

IDF heeft een mobiel laboratorium ontwikkeld voor coronavirus tests

IDF elite-eenheid 8200 helpt in de ‘oorlog’ tegen het coronavirus

Israel Aerospace Industries (IAI), het grootste ruimtevaart- en defensiebedrijf van Israël, heeft zich in strijd gemengd tegen het coronavirus.

Vliegtuig met tienduizenden coronavirus tests en beschermende kleding onderweg vanuit Zuid-Korea naar Israel

Thermische camera’s bij Ichilov ziekenhuis in Tel Aviv

Israelisch startup voorziet artsen middels Kunstmatige Intelligentie (AI) van realtime Covid-19 gegevens

Israël ontwikkelt ontbrekend materiaal voor coronavirus test

Israël bereidt zich voor op het Coronavirus met apps en robots (14 februari)

Advertentie (4)