Twee Druzische broers leiden de strijd van de IDF tegen het coronavirus in de Arabische sector

Kolonel (Res.) Saleem Wahaby. Foto IDF woordvoerder

Twee Druzische broers uit Daliat al-Carmel, ten zuid oosten van Haifa, coördineren de strijd van de IDF tegen de coronavirus pandemie onder de Arabische bevolking van Israël.

Kolonel (res.) Saleem Wahaby, 63, is de instructeur van het IDF Home Front Command voor de Arabische sector. Zijn broer, maj. (Res.) Zohar, 55, is commandant van de verbindingseenheid die de gemeenteraad van Zemer in het driehoeksgebied adviseert, zo meldt de Jerusalem Post.

Saleem, die 44 jaar in het Israëlische leger heeft gediend, raakte gewond tijdens zijn dienst als officier in de Libanonoorlog van 2006. Zohar diende 37 jaar en vocht in het Druzische Herev (Zwaard) bataljon.

Hun vader, Fahim, was een van de oprichters van de Israëlische politie.

De verbindingseenheden van de IDF bestaan ​​uit reservisten die als taak hebben contact te onderhouden tussen het Home Front Command en de lokale autoriteiten. Door het democratische gehalte van de Joodse staat zijn de lokale autoriteiten in Arabische steden vrijwel uitsluitend Arabisch.

De commandant van elke eenheid speelt een belangrijke rol bij het voorbereiden van de lokale autoriteiten op noodsituaties. Daarnaast speelt de commandant een actieve rol in discussies en oefeningen met vertegenwoordigers van de lokale autoriteiten. 

Saleem richtte de verbindingseenheid op in 2006, kort na de Libanonoorlog. Hij richtte de eenheid op als onderdeel van de lessen die zijn getrokken uit de Tweede Libanonoorlog. “We begrepen toen dat de banden en het vertrouwen tussen de Arabische sector en het Home Front Command moesten worden versterkt. Het belang van deze relatie is groot, vooral in tijden van nood.”

Zohar zegt dat hij geïnteresseerd raakte in de activiteiten van Saleem, nadat hij zag wat zijn broer allemaal deed. ‘Ik heb hem gevraagd of ik mee kon helpen. Ik ben er trots op, deel uit te maken van deze eenheid.”

Sinds zijn aanstelling heeft Saleem nog eens 12 commandanten voor de eenheden aangeworven. Sinds het uitbreken van de pandemie coördineert hij alle instructie-trainingen voor de Arabische sector.

“Ons succes wordt weerspiegeld in de bereidheid van de lokale overheid om met het Home Front Command samen te werken,” zegt Salem.

Zohar is het met zijn broer eens. Volgens hem is het een gevoelige en gevaarlijke situatie. “We moeten alles wat we hebben geleerd samen met de lokale overheid doen”, legt hij uit. ‘Als ik zie wat we doen, plukken we de vruchten van de inspanningen om de autoriteiten voor te bereiden op noodsituaties. Dat is echt trots!”

Ondertussen wordt het aantal Arabische Israëliërs dat besmet is met het coronavirus geschat op 332. Het is niet bekend of het hier Arabieren betreft die in gemengde steden zoals Lod, Ramle, Haifa en Acre wonen.

Ongeveer 16.275 Arabische Israëliërs zijn getest op het virus. Volgens de commissie is dit een stijging van 6,5% over de afgelopen dagen.

Umm el-Fahm heeft het hoogste aantal patiënten (33), met vijf nieuwe gevallen die de afgelopen 24 uur zijn bevestigd. De stad Jisr e-Zarka heeft 31 bevestigde gevallen van coronavirus, terwijl het dorp Daburiya, ten oosten van Nazareth, de derde was met 23 patiënten.

LEES OOK:

Israël begint rond 1 juni met het testen van een coronavirus vaccin

Vijf ton ingrediënten voor het geneesmiddel hydroxychloroquine in Israël gearriveerd

IsraAID: Wat doet de Israëlische internationale hulporganisatie tijdens de coronavirus crisis?

Israël zet bestaande en nieuwe geneesmiddelen in om COVID-19 te behandelen

Sociale initiatieven helpen Israëliërs om te gaan met het coronavirus en quarantaine

Israël gaat testen op coronavirus verviervoudigen

Israëlische artsen geven wereldwijd gratis hulp aan Coronavirus patiënten

Nieuw Israëlisch masker beschermt het gezicht tegen coronavirus

Israëlische robot in Azië ingezet om verspreiding Coronavirus te voorkomen

30 Israëlische medische technologie-oplossingen voor bestrijding van het coronavirus

Israël’s militaire inlichtingendienst heeft focus verschoven van Iran naar het coronavirus

Israëlische techbedrijven helpen het coronavirus te bestrijden

Israëlische luchtmacht ontwikkelt alternatief beademingstoestel

IDF heeft een mobiel laboratorium ontwikkeld voor coronavirus tests

IDF elite-eenheid 8200 helpt in de ‘oorlog’ tegen het coronavirus

Israel Aerospace Industries (IAI), het grootste ruimtevaart- en defensiebedrijf van Israël, heeft zich in strijd gemengd tegen het coronavirus.

Vliegtuig met tienduizenden coronavirus tests en beschermende kleding onderweg vanuit Zuid-Korea naar Israel

Thermische camera’s bij Ichilov ziekenhuis in Tel Aviv

Israelisch startup voorziet artsen middels Kunstmatige Intelligentie (AI) van realtime Covid-19 gegevens

Israël ontwikkelt ontbrekend materiaal voor coronavirus test

Israël bereidt zich voor op het Coronavirus met apps en robots (14 februari)

Advertentie (4)